Voeding en Zo

Over ons

Diëtistenpraktijk Voeding en Zo bestaat uit twee diëtisten. Hierdoor kunnen we ruime mogelijkheden bieden in onze openingstijden waardoor we voor iedereen een plekje vrij hebben in de agenda. Aangezien wij ons kunnen voorstellen dat het prettig is om te weten met wie u te maken krijgt stellen wij ons hieronder voor.

 

 

Susanne Boks-Bot  (diëtist en praktijkeigenaar)

Als ik terug kijk op mijn jeugd heb ik altijd al een fascinatie gehad voor gedrag. Toen nog als een echte “kat-uit-de-boom-kijker” later als dé spil voor leefstijlveranderingen.

Op de middelbare school, toen er een keuze gemaakt moest worden voor een studierichting, viel mijn oog op de kleine opleiding “voeding en diëtetiek”. Mijn oog viel hier mede op omdat diëten bij mij in de familie niet vreemd was. Niet, zoals u wellicht zou denken, om af te vallen, maar in verband met de chronische auto-immuunziekte coeliakie. Een geneesmiddel is er niet voor. Een leven lang op dieet is vooralsnog de oplossing. Ik werd geïnspireerd door mijn moeder, en later ook mijn broer, die het dieet zich eigen gemaakt hebben met behulp van een diëtist.
Daardoor weet ik nu hoeveel daadkracht, overtuiging en vaardigheden er nodig zijn om zoiets schijnbaar kleins als het wijzigen van wat eetgewoonten in de praktijk tot uitvoering te brengen. Toepassen in elke situatie, juist als niet leuk is om met het dieet bezig te zijn.

Genoeg inspiratie om aan de opleiding te beginnen in 1999 aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De hbo opleiding voeding en diëtetiek heeft meer om het lijf dan alleen leren calorieën tellen. Om een goed dieet te kunnen opstellen dient een diëtist naast kennis over voeding ook kennis te  hebben van organische scheikunde, fysiologie, pathologie en psychologie.

In 2003 heb ik de opleiding afgerond na 4 jaar theorie, 2 paramedische stages en een afstudeeropdracht. Na de opleiding heb ik diverse banen gehad, maar ik ben met name werkzaam geweest bij de thuiszorg. Eerst het Kruiswerk West-Veluwe en daarna bij de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland.

In 2008 deed de mogelijkheid zich voor om een eigen praktijk te starten. Zo kreeg de al eerder vastgelegde naam “Voeding en Zo” vorm als diëtistenpraktijk in Dieren en Doesburg.

In 2011 ben ik gestart met bijscholingen bij het Artiva-netwerk. Dit netwerk richt zich op mensen met eet- en gewichtsproblemen.

Met veel plezier begeleid ik mijn cliënten op hun weg in het toepassen van hun dieet of leefstijlverandering in het dagelijks leven. Steeds meer zie ik het belang in van inzicht in het gedrag om het behaalde doel ook op lange termijn te behouden. Want in het recept van leefstijlverandering ben jezelf het belangrijkste ingrediënt.

Graag verwelkom ik u in mijn praktijk om in het recept van leefstijlverandering u zelf weer het hoofdingrediënt te maken.

 

 

Inge Polman  (diëtist)

Mijn naam is Inge Polman, 26 jaar en tot op heden heb ik gewoond en gewerkt in Rotterdam. Ik ben in augustus 2014 afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben vanaf 5  september 2016 één van de gezichten van Voeding en Zo. Ik onderscheid mij van andere diëtistes door mijn kennis en ervaring in het werken met cliënten van verschillende nationaliteiten/ culturen, leeftijden en combineer dit met mijn kennis van de verschillende ziektebeelden. Een half jaar na mijn afstuderen heb ik de post HBO basiscursus Kindervoeding en Kinderdiëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in juni 2015 afgerond. Ook heb ik keuzes tijdens mijn opleiding gemaakt die mij onderscheiden van anderen; Zo heb ik mijn minor aan een universiteit in Zweden gedaan en mijn stage Praktijkgericht Onderzoek in een Herstelhotel in Groesbeek, waar ik heb samengewerkt met een fysiotherapeut in opleiding. Daarnaast kan ik werken met een bio-impedantiemeter en heb ik onder andere ervaring in het behandelen van cliënten met een koolhydraatbeperkt dieet en het FODMaP dieet.