Diëtistenpraktijk Dieren en Doesburg


Over ons

Voeding en Zo is een eerstelijns diëtistenpraktijk in Doesburg en Dieren. Het team van Voeding en Zo bestaat uit twee diëtisten en daarnaast begeleiden wij momenteel een stagiair.

Aangezien wij ons kunnen voorstellen dat het prettig is om te weten met wie je te maken krijgt, stellen wij ons hieronder even voor.

Ook kun je hieronder lezen hoe Voeding en Zo is opgestart en wat de visie is.

Inge Polman-Naberink
Bianca Mersmann-Jansen
Voeding en Zo 2.0

In 2008 werd de diëtistenpraktijk opgericht door Susanne Boks en in 2016 sloot Inge Polman-Naberink zich aan bij het team. Vanaf 1 november 2021 heeft de huidige eigenaar Inge de praktijk overgenomen.

Onze werkwijze is niet veel veranderd, omdat we nog steeds zoveel mogelijk cliënten willen helpen bij het bereiken van een gezonde leefstijl. In 2023 hebben wij echter ons logo, visitekaartjes, afsprakenkaartjes en deze website volledig vernieuwd om een nieuwe en frisse uitstraling te creëren.

Bovendien vond ik het belangrijk om de website gebruiksvriendelijker te maken, zodat je gemakkelijker vindt wat je zoekt.

Voeding en Zo – Visie

De visie van de praktijk is om cliënten te helpen met duurzame oplossingen op het gebied van voeding en leefstijl en om de gezondheid te verbeteren.
De adviezen sluiten altijd zo goed mogelijk aan op de vraag, situatie, mogelijkheden, beperkingen en eventuele ziektebeelden.

Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat wij goed samenwerken met andere zorgverleners, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, logopedisten, thuiszorg en ziekenhuizen. Hierdoor zorgen we dat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen.

Inge Polman-Naberink  (eigenaar en diëtist)

Specialisaties:

  • vegetarisch voedingspatroon
  • oncologiediëtist
  • FODMaP-dieet
  • diabetes mellitus type 1 en 2 (suikerziekte)

In augustus 2014 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik mijn minor gevolgd in Umeå, Zweden. Mijn stage en daarna eerste werkervaring heb ik opgedaan in Rotterdam-Zuid. Later ben ik werkzaam geweest in Rotterdam Schiebroek/ Hillegersberg. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het werken met cliënten van verschillende nationaliteiten en culturen.  In 2015 heb ik de post-HBO basiscursus Kindervoeding en Kinderdiëtetiek aan de HAN in Nijmegen afgerond.

Sinds september 2016 ben ik één van de gezichten van Voeding en Zo, waarbij ik cliënten behandel met zeer uiteenlopende hulpvragen. Als u op zoek bent naar een strenge diëtist bent u bij mij niet aan het goede adres. Ik stel liever samen met u een haalbaar plan op en probeer u te helpen met een duidelijke uitleg en een positieve insteek.

Ik kan bij u een bio-impedantiemeting uitvoeren en heb o.a. ervaring met het behandelen van cliënten met een koolhydraatbeperkt dieet en het FODMAP-dieet. Daarnaast heb ik zelf een vegetarisch voedingspatroon. In oktober 2022 heb ik de post-HBO Voeding en Kanker afgerond en vanuit mijn naaste omgeving heb ik veel ervaring met diabetes type 1 en LADA.

Vanaf 1 november 2021 heb ik de praktijk overgenomen en ben ik officieel de eigenaar van Voeding en Zo! Voor cliënten verandert er weinig, maar ik ben blij dat het logo en website nu meer in mijn stijl zijn en in een wat moderner jasje zijn gegoten.
Je kunt op de pagina ‘afspraak maken‘ zien op welke dagen en welke locaties ik werkzaam ben.

Bianca Mersmann-Jansen (diëtist)

Specialisaties:

  • kinderdiëtist
  • FODMaP-dieet
  • andere maag-darmziektes

Mijn naam is Bianca Jansen en in maart 2022 ben ik bij Voeding en Zo komen werken. Het leuke aan mijn beroep vind ik de combinatie van voeding met de verschillende ziektebeelden. Ik vind het heel interessant om te zien dat voeding een groot effect heeft op de gezondheid en dat iemand zich zo snel beter kan voelen met soms slechts kleine aanpassingen in het voedingspatroon.
Verder vind ik het erg leuk om kinderen te begeleiden en daarom heb ik in maart 2021 de post-HBO kinderdiëtetiek afgerond. Het leukste aan de begeleiding van kinderen vind ik dat kinderen zo leergierig zijn en graag willen veranderen. Je kunt ze sneller nieuwe dingen leren omdat ze nog niet zo gewend zijn aan hun oude eet- en leefpatroon. Juist de afwisseling in mijn beroep tussen kinderen en volwassenen maakt het werk leuk en uitdagend.

Ook ligt mijn interesse in het behandelen van maag- en darmproblematiek en allergieën/intoleranties. Ik heb zelf het prikkelbare darmsyndroom en heb hiervoor ook het FODMaP dieet gevolgd, waardoor ik als geen ander weet hoe het is om voedingsmiddelen te moeten laten staan om klachten te voorkomen. Je zult mij tegenkomen op de Leigraafseweg in Doesburg en de Treubstraat in Dieren.
Je kunt op de pagina ‘afspraak maken‘ zien op welke dagen en welke locaties ik werkzaam ben.