Voeding en Zo

Over ons

Diëtistenpraktijk Voeding en Zo bestaat uit drie diëtisten. Hierdoor kunnen we ruime mogelijkheden bieden in onze openingstijden waardoor we voor iedereen een plekje vrij hebben in de agenda. Aangezien wij ons kunnen voorstellen dat het prettig is om te weten met wie u te maken krijgt stellen wij ons hieronder voor.

 

 

Susanne Boks-Bot  (diëtist en praktijkeigenaar)

Als ik terug kijk op mijn jeugd heb ik altijd al een fascinatie gehad voor gedrag. Toen nog als een echte “kat-uit-de-boom-kijker” later als dé spil voor leefstijlveranderingen.

Op de middelbare school, toen er een keuze gemaakt moest worden voor een studierichting, viel mijn oog op de kleine opleiding “voeding en diëtetiek”. Mijn oog viel hier mede op omdat diëten bij mij in de familie niet vreemd was. Niet, zoals u wellicht zou denken, om af te vallen, maar in verband met de chronische auto-immuunziekte coeliakie. Een geneesmiddel is er niet voor. Een leven lang op dieet is vooralsnog de oplossing. Ik werd geïnspireerd door mijn moeder, en later ook mijn broer, die het dieet zich eigen gemaakt hebben met behulp van een diëtist.
Daardoor weet ik nu hoeveel daadkracht, overtuiging en vaardigheden er nodig zijn om zoiets schijnbaar kleins als het wijzigen van wat eetgewoonten in de praktijk tot uitvoering te brengen. Toepassen in elke situatie, juist als niet leuk is om met het dieet bezig te zijn.

Genoeg inspiratie om aan de opleiding te beginnen in 1999 aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De hbo opleiding voeding en diëtetiek heeft meer om het lijf dan alleen leren calorieën tellen. Om een goed dieet te kunnen opstellen dient een diëtist naast kennis over voeding ook kennis te  hebben van organische scheikunde, fysiologie, pathologie en psychologie.

In 2003 heb ik de opleiding afgerond na 4 jaar theorie, 2 paramedische stages en een afstudeeropdracht. Na de opleiding heb ik diverse banen gehad, maar ik ben met name werkzaam geweest bij de thuiszorg. Eerst het Kruiswerk West-Veluwe en daarna bij de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland.

In 2008 deed de mogelijkheid zich voor om een eigen praktijk te starten. Zo kreeg de al eerder vastgelegde naam “Voeding en Zo” vorm als diëtistenpraktijk in Dieren en Doesburg.

In 2011 ben ik gestart met bijscholingen bij het Artiva-netwerk. Dit netwerk richt zich op mensen met eet- en gewichtsproblemen.

Met veel plezier begeleid ik mijn cliënten op hun weg in het toepassen van hun dieet of leefstijlverandering in het dagelijks leven. Steeds meer zie ik het belang in van inzicht in het gedrag om het behaalde doel ook op lange termijn te behouden. Want in het recept van leefstijlverandering ben jezelf het belangrijkste ingrediënt.

Graag verwelkom ik u in mijn praktijk om in het recept van leefstijlverandering u zelf weer het hoofdingrediënt te maken.

 

 

Inge Polman  (diëtist)

In augustus 2014 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik mijn minor gevolgd in Umeå, Zweden. Mijn Stage en daarna eerste werkervaring heb ik opgedaan in Rotterdam-Zuid. Later ben ik werkzaam geweest in Rotterdam Schiebroek/ Hillegersberg. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het werken met cliënten van verschillende nationaliteiten en culturen.  In 2015 heb ik de post-HBO basiscursus Kindervoeding en Kinderdiëtetiek aan de HAN in Nijmegen afgerond.

 

Sinds september 2016 ben ik één van de gezichten van Voeding en Zo, waarbij ik cliënten behandel met zeer uiteenlopende hulpvragen. Als u op zoek bent naar een strenge diëtist bent u bij mij niet aan het goede adres. Ik stel liever samen met u een haalbaar plan op en probeer u te helpen met een duidelijke uitleg en een positieve insteek.

 

Ik kan bij u een bio-impedantiemeting uitvoeren en heb o.a. ervaring met het behandelen van cliënten met een koolhydraatbeperkt dieet en het FODMAP-dieet. Daarnaast heb ik zelf een vegetarisch voedingspatroon. Vanuit mijn naaste omgeving heb ik veel ervaring met diabetes type 1 en LADA.

 

Aniek Bakker (diëtist)

In 2014 ben ik aan de opleiding Voeding en Diëtetiek begonnen door een toenemende interesse in de relatie tussen leefstijl, waaronder voeding, en het menselijk lichaam. Tijdens de opleiding heb ik onder andere gekozen voor een verdieping in de zorg (ziektebeelden) en vitaliteit. In september 2018 ben ik aan de Hanzehogeschool Groningen afgestudeerd als diëtist.
Naast diëtist ben ik ook gediplomeerd vormgever en fitnessinstructeur. Van jongs af aan was ik al creatief bezig en volop aan het sporten. Dit doe ik nog steeds met veel plezier in mijn vrije tijd.