Voeding en Zo is een eerstelijns diëtistenpraktijk in Doesburg en Dieren. Het team van Voeding en Zo bestaat uit drie diëtisten en af en toe begeleiden wij een stagiair.
Aangezien wij ons kunnen voorstellen dat het prettig is om te weten met wie je te maken krijgt, stellen wij ons hieronder even voor.
Ook kun je hieronder lezen hoe Voeding en Zo is opgestart en wat de visie is.
In 2008 werd de diëtistenpraktijk opgericht door Susanne Boks en in 2016 sloot Inge Polman-Naberink zich aan bij het team. Vanaf 1 november 2021 heeft de huidige eigenaar Inge de praktijk overgenomen.
Onze werkwijze is niet veel veranderd, omdat we nog steeds zoveel mogelijk cliënten willen helpen bij het bereiken van een gezonde leefstijl. In 2023 hebben wij echter ons logo, visitekaartjes, afsprakenkaartjes en deze website volledig vernieuwd om een nieuwe en frisse uitstraling te creëren.
Bovendien vond ik het belangrijk om de website gebruiksvriendelijker te maken, zodat je gemakkelijker vindt wat je zoekt.
De visie van de praktijk is om cliënten te helpen met duurzame oplossingen op het gebied van voeding en leefstijl en om de gezondheid te verbeteren.
De adviezen sluiten altijd zo goed mogelijk aan op de vraag, situatie, mogelijkheden, beperkingen en eventuele ziektebeelden.
Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat wij goed samenwerken met andere zorgverleners, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, logopedisten, thuiszorg en ziekenhuizen. Hierdoor zorgen we dat we jou zo goed mogelijk kunnen helpen.
Specialisaties:
- vegetarisch voedingspatroon
- oncologiediëtist
- FODMaP-dieet
- diabetes mellitus type 1 en 2 (suikerziekte)
Hallo, Ik ben Inge! In augustus 2014 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik mijn minor gevolgd in Umeå, Zweden. Mijn stage en daarna eerste werkervaring heb ik opgedaan in Rotterdam-Zuid. Later ben ik werkzaam geweest in Rotterdam Schiebroek/ Hillegersberg. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het werken met cliënten van verschillende nationaliteiten en culturen. In 2015 heb ik de post-HBO basiscursus Kindervoeding en Kinderdiëtetiek aan de HAN in Nijmegen afgerond.
Sinds september 2016 ben ik één van de gezichten van Voeding en Zo, waarbij ik cliënten behandel met zeer uiteenlopende hulpvragen. Als u op zoek bent naar een strenge diëtist bent u bij mij niet aan het goede adres. Ik stel liever samen met u een haalbaar plan op en probeer u te helpen met een duidelijke uitleg en een positieve insteek.
Ik kan bij u een bio-impedantiemeting uitvoeren en heb o.a. ervaring met het behandelen van cliënten met een koolhydraatbeperkt dieet en het FODMAP-dieet. Daarnaast heb ik zelf een vegetarisch voedingspatroon. In oktober 2022 heb ik de post-HBO Voeding en Kanker afgerond en vanuit mijn naaste omgeving heb ik veel ervaring met diabetes type 1 en LADA.
Vanaf 1 november 2021 heb ik de praktijk overgenomen en ben ik officieel de eigenaar van Voeding en Zo! Voor cliënten verandert er weinig, maar ik ben blij dat het logo en website nu meer in mijn stijl zijn en in een wat moderner jasje zijn gegoten.
Je kunt op de pagina ‘afspraak maken‘ zien op welke dagen en welke locaties ik werkzaam ben.
(Voedings-)gedrag
Intuïtief eten
Emotie-eten
Eetstoornissen
Verstoord eetgedrag (bij kinderen)
Hallo, mijn naam is Ilse!
Na een carrière in de mode heb ik ervoor gekozen om een heel nieuw vak te leren en ben ik in juli 2019, na een stage bij Voeding en Zo, als diëtist afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Waarna ik 3 jaar als (kinder-)diëtist gewerkt heb bij een praktijk in Gelderland. Aangezien ik (naast voedingsadvies) mijn passie voor gedragsverandering graag wil inzetten om mensen te helpen bij hun voedingsvragen, heb ik een extra HBO-opleiding gevolgd tot psychosociaal therapeut. Dit stelt mij in staat om verder te kijken dan het verhaal dat wordt verteld door cijfers of bloeduitslagen. Zo kan ik samen met jou zoeken naar de motivatie die nodig is om je gedrag blijvend te kunnen veranderen.
Je kunt op de pagina ‘afspraak maken‘ zien op welke dagen en op welke locaties ik werkzaam ben.
Specialisaties:
- algemeen diëtist
- praktische tips voor koken, recepten en boodschappen
Ik ben Renée, in 2021 afgestudeerd aan de HAN, voeding & diëtetiek.