Voeding en Zo

Coöperatie IJsselstromen komt in beweging!

 

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim € 9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af door een gezondere leefstijl. Toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij gaan ze daarbij helpen.

 

Coöperatie IJsselstromen, een samenwerkingsverband van zorgverlenerspraktijken in het werkgebied Doesburg, Drempt, Angerlo, Giesbeek en Lathum, doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. De challenge is niet alleen voor diabetes patiënten, iedereen die meer wil bewegen en een duwtje in de rug nodig heeft is van harte welkom. Het sociale aspect is bij de challenge ook van groot belang.  Het doel is om vanaf april 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens de wekelijkse wandeling wandelt u samen met een wandeltrainer en een zorgverlener van één van onze praktijken. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5,10, 15 of zelfs 20 km. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

 

Op 27 en 28 maart organiseert Coöperatie IJsselstromen twee informatieavonden over de diabetes challenge. Iedereen die interesse heeft is welkom.

 

  • Maandag 27 maart 2017   om 19:30 in het Multifunctioneel Centrum Buurtacademie op de Linie 4 in Doesburg
  • Dinsdag 28 maart 2017    om 19:30 in het Binnenrijk op de Burgermeester van Rielstraat 3 in Giesbeek.

 

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen.

 

Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op Bas van de Goor Foundation.

 

Meedoen? Kijk op NDC IJsselstromen