Voeding en Zo

Emma wil leven

Als gevolg van één van de opdrachten uit een scholing die ik 4 jaar geleden heb gevolgd heb ik sinds die tijd geen televisie meer in de woonkamer staan. Gevolg daarvan is dat ik eigenlijk nooit meer televisie kijk. Samengevat…ik mis wel eens wat. Gelukkig is daar de radio en werd ik vanochtend geattendeerd op een documentaire die gisteren is uitgezonden op npo3. Jessica Villerius heeft van de beelden die van Emma gemaakt zijn in de laatste maanden van haar leven een prachtige documentaire gemaakt. De beelden zijn puur, emotioneel en zelfs schokkend. Helaas heeft Emma, zoals ook uit de film blijkt, het niet gered. Anorexia is de meest dodelijke psychische aandoening die er is. 10% van de mensen overlijden.

 

Het is absoluut het kijken waard, maar weet dat de beelden heftig kunnen zijn.

Emma wil leven