Voeding en Zo

Veranderingen in de praktijk

Achter de schermen was het al bekend, maar nu het zo ver is ook een bericht naar buiten. Henrike heeft gisteren haar laatste spreekuur voor mijn praktijk gedraaid. Zij was al werkzaam voor een collega praktijk in Nijmegen. In juni kreeg zij het goede nieuws dat zij haar werkzaamheden daar kon gaan uitbreiden. Helaas voor mijn praktijk, maar uiteraard gun ik het haar van harte om als jonge professional haar werk uit te breiden. Blij en trots ook dat ik de afgelopen 3 jaar deel heb mogen uitmaken van de opleiding en start van haar carrière. Nog trotser dat Henrike juist het stukje heeft opgepikt waar ik voor sta. Buiten het boekje denken. Verder durven kijken dan de geijkte kaders. Iets wat ik zelf heb mogen ervaren tijdens mijn eigen stageperiodes. Een protocol houdt vaak weinig rekening met de context van je dagelijkse leven. Ik zal haar missen als collega, maar ook via deze weg wens ik haar heel veel succes in het voortzetten en uitbreiden van haar werkzaamheden. Ongetwijfeld gaan wij elkaar weer tegenkomen!

 

Bij het afscheid nemen van de ene collega hoort gelukkig ook het welkom heten van een nieuwe collega. Afgelopen 14 dagen heeft Inge Polman meegedraaid met Henrike om wegwijs te raken in de praktijk. Inge is uiteraard ook afgestudeerd diëtist. Heeft de afgelopen jaren gewerkt en gewoond in Rotterdam en daar veel gewerkt met cliënten van verschillende nationaliteiten, leeftijden, ziektebeelden en culturen. Daarnaast heeft Inge haar post-hbo kinderdiëtetiek met goed resultaat afgerond in 2015 wat met alle ontwikkelingen op het gebied van bij voorbeeld kinderen met overgewicht/ obesitas goed van pas komt. Daarnaast sluit haar ervaring met het koolhydraatbeperkt dieet, FODMAP (prikkelbaar darmsyndroom) en het kunnen uitvoeren van een bio impedantiemeting goed aan bij expertise die voor mijn praktijk van belang is. We gaan voor een goede en professionele samenwerking en voor jou Inge heel veel plezier aanstaande maandag in je eerste ‘eigen’ spreekuur.